Slovenija

Znane nove okoliščine umora na Ptuju

Gabrijel Toplak
7. 12. 2013, 21.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Pozornost številnih Ptujčanov je bila včeraj usmerjena v zaprt Delta center na Dornavski cesti in skoraj prazno parkirišče, ki je bilo obdano s policijskim trakom.

G.T.

Pozornost številnih Ptujčanov je bila včeraj usmerjena v zaprt Deta center na Dornavski cesti in skoraj prazno parkirišče, ki je bilo obdano s policijskim trakom. Prvo jutranje pojasnilo Mirana Šadla, tiskovnega predstavnika Policijske uprave Maribor, se je glasilo, da je bila policija nekaj minut po 7. uri obveščena, da so v gostinskem lokalu na Dornavski cesti na Ptuju našli mrtvega 59-letnega lastnika lokala Klinc. Dozdajšnje ugotovitve kažejo, da je moški umrl nasilne smrti, po naših neuradnih informacijah naj bi bil ustreljen v glavo.

Zaprtje centra, v katerem je salon pohištva, talnih oblog, senčil, proizvodnja oblazinjenega blaga, avtotapetništvo in okrepčevalnica, je vidno presenetilo tudi tamkajšnje delavce. V trenutku, ko so si dogodek ogledovali policisti in kriminalisti pod vodstvom ptujske dežurne preiskovalne sodnice ter ob navzočnosti ptujske dežurne državne tožilke, so vidno pretreseni stali pred zaprtimi vrati. Na vprašanje, kaj se je zgodilo, niso želeli odgovoriti, rekli so samo, da bo danes center zagotovo zaprt, medtem ko je ena od tamkajšnjih žensk s solzami v očeh izrekla: ''Zgodila se je tragedija.'' Na nadvse nepričakovan odziv tam zaposlenih pa je naletel tudi starejši možakar, ki mu je kljub policijskemu traku uspelo priti do stopnišča, kjer je glavni vhod v trgovino. ''Nisem vedel, da je zadeva tako resna, in sem se pošalil, ali morda 'štrajkajo', da ni nikogar v trgovini. Kar naenkrat predme stopi policist in mi zabrusi, da policisti nikoli ne 'štrajkajo','' smo uspeli izvedeli od njega, ko je prišel na drugo stran ceste.

Kot vse kaže, je informacija o tragičnem dogodku podjetnika iz Spuhlje v Mestni občini Ptuj potovala nadvse bliskovito. V bližini centra, še vedno dovolj oddaljenega od policijskega traku smo namreč srečali Albina, ki živi nedaleč vstran od hiše pokojnika, ki naj bi bil Branko Klinc. ''Izhaja iz znane družine v Spuhlji, v kateri so bili trije bratje. Eden izdeluje kurentije, drugi je bil pred pokojem zaposlen v Termah Ptuj, tale pa je bil svojčas najbolj uspešen. V zadnjem času je imel težave z alkoholom, in kolikor vem, se je pogosto zgodilo, da je prespal kar v lokalu. Mislim, da je bil ločen in je imel neko ljubico,'' je pojasnil Albin, ki tudi ni vedel, ali je bil lokal še vedno Brankov ali že od nekdanje žene ali morda celo od njegovih hčera.

Vodja Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Maribor Robert Munda je nekaj po poldnevu povedal, da gre za sum storitve kaznivega dejanja umora, policisti in kriminalisti pa še opravljajo ogled kraja dogodka. "Zbirajo se vsa relevantna obvestila in dokazi. Za zdaj kaže, da gre za nasilno smrt," je največ, kar je povedal Munda. Policijo so o najdenem truplu obvestili zaposleni v gostilni, v kateri so se sicer zadrževali večinoma domačini. "Kaže, da je nastopila smrt nekje v zgodnjih jutranjih urah," je povedal Munda.