Črna kronika

Seksal s pacientko psihiatrične bolnice

M. R.
8. 12. 2013, 07.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Uslužbenec psihiatrične bolnišnice seksal s pacientko, ko sta opravila, pa ji je pomagal pobegniti iz institucije.Norvežan, zaposlen v psihiatrični bolnišnici v okolici Osla, se je znašel v policijski preiskavi, ker se je zapletel v ljubezensko razmerje s pacientko, ji pomagal pobegniti, obljubil pa naj bi ji tudi pomoč pri storitvi samomora.

Arhiv Svet24

Norvežan, zaposlen v psihiatrični bolnišnici v okolici Osla, se je znašel v policijski preiskavi, ker se je zapletel v ljubezensko razmerje s pacientko, ji pomagal pobegniti, obljubil pa naj bi ji tudi pomoč pri storitvi samomora.

Po poročanju Thelocal.no je primer šele pred dnevi prišel v javnost; ženska je iz psihiatrične bolnišnice Blakstad na jugu države pobegnila že 28. julija, naslednji dan pa se je sama vrnila. Ko je ubežnico pregledal zdravnik, je ugotovil, da je imela na dan pobega spolne odnose.

Osumljeni uslužbenec psihiatrične bolnišnice je policistom priznal intimno razmerje s pacientko in da ji je pomagal pobegniti, le očitke, da naj bi ji obljubil pomoč pri storitvi samomora, zavrača. Kot so še med preiskavo ugotovili policisti, sta bila v razmerju dobrega pol leta. Sledijo kazenske ovadbe.