Slovenija

"Zoki - spoki!" in zapekle so ga oči!

STA, KŠ
6. 12. 2013, 13.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Ljubljanski župan Zoran Janković je četrtkov incident, ko ga je eden od protestnikov v podporo protikorupcijski komisiji poškropil s solzivcem, označil za strahopetno in neodgovorno dejanje. Janković storilca vabi na kavo, da bosta razčistila, kaj mu očita oziroma kaj od njega želi, je dejal v današnji izjavi za medije.

Janković incident s solzivcem označil za strahopetno in neodgovorno dejanje!

Janković je danes pojasnil, da je pred četrtkovim incidentom ravno v naročju držal otroka, s katerim se je po želji staršev slikal. Nato je vstal, pred njim pa so bili protestniki, eden od njih ga je vprašal, kaj meni o Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK).

Župan mu je, kot pravi, odgovoril, da KPK potrebujemo in da mu je žal, da je senat prezgodaj odstopil s svoje funkcije. V tistem hipu ga je eden od protestnikov, ki so nosili transparent, poškropil s solzivcem in od takrat naprej župan ni več nič videl. Protesti so po njegovem mnenju sicer legitimni, a si želi, da bi potekali nenasilno.

Janković vidi vzrok za ta napad v (sredinem) nastopu KPK na televiziji, kjer da je namestnik predsednika KPK Rok Praprotnik "pozival in hujskal ljudi k linču" proti Jankoviću.

Sicer pa Janković vseeno pravi, da mu je "od četrtkovega incidenta ostalo predvsem zadovoljstvo in nasmeh tisočerih otrok na Prešernovem trgu, kjer je potekal Miklavžev sprevod".