Promet

Policijska vozila izločena iz prometa

Policija/M.J.
6. 12. 2013, 12.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Generalni direktor policije je naročil vsem policijskih postajam, notranjim organizacijskim enotam policijskih uprav in v Generalni policijski upravi, da takoj izločijo iz prometa vsa vozila, ki imajo nameščene avtomobilske pnevmatike znamke proizvajalca Lassa.

Dolenjski list

V  preteklih dneh sta bila dva primera, v katerih sta med vožnjo počili dve pnevmatiki na različnih vozilih, en primer je bil na območju PU Nova Gorica in  drugi na območju PU Koper. Zaradi obstoja nevarnosti pri upravljanju s temi vozili v prometu, so bila le-ta izločena. V nadaljevanju bo Nacionalni forenzični  laboratorij  izvedel  preiskavo  poškodovanih  pnevmatik  in po prijetem mnenju bo vodstvo policije sprejelo nadaljnjo odločitev.

 Policijske  enote  bodo  z ustreznim razporejanjem za delo uporabile ostala vozila  ali  poskrbele  za  premontažo  ustreznih zimskih pnevmatik drugega proizvajalca. Premontaža  bo  izvedena  s pnevmatikami, ki so na zalogi. V kolikor  pa  se bodo v  preiskavi potrdili negativni elementi  pnevmatike Lassa, pa bodo za preostala vozila po pogodbi nabavljene nove.