Slovenija

Bomo kmalu brez denarja?

P.R.
4. 12. 2013, 19.32
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Le še nekaj dni nas loči od famoznega petka 13., ko naj bi bili znani rezultati stresnih testov slovenskih bank. Grozljivim rezultatom naj bi sledila zaprtja slovenskih bank.

Ljubljanska borza je te dni ustavila trgovanje z delnicami in obveznicami slovenskih bank, saj da ni pogojev za »pošteno, urejeno in učinkovito trgovanje«. Gre za banke Abanka Vipa, Banka Celje, Factor banka, NKBM, Nova Ljubljanska banka in Probanka. Po nekaterih domnevah je odločitev o ustavitvi trgovanja posledica skorajšnje objave stresnih testov slovenskih bank.

Rezultati stresnih testov naj bi bili grozljivi.

Rezultati, ki bodo povedali, kolikšna je luknja v slovenskih cestah, bodo znani 13. decembra; vse do takrat naj bi bilo trgovanje z delnicami in obveznicami slovenskih bank ustavljeno. Iz kroga slovenskih bančnikov in finančnikov prihajajo neuradne informacije, da naj bi bile te številke, ki jih bodo razkrili stresni testi, grozljive. In če se je pred časom špekuliralo o 4-milijardni luknji, naj bi bila ta v resnici veliko večja. Prav zato naj bi bile banke nekaj časa bo objavi celo zaprte. V tem primeru bomo Slovenci do denarja lahko prišli le prek bankomatov.