Slovenija

Gorenaka bi vrgel v Barbarin rov, Janšo pa postavil pred strelski vod.

M. R.
29. 11. 2013, 21.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Mariborski brezdomec pogojno obsojen, ker je v komentarjih pod članki na strani Politikis.si žalil Janeza Janšo in Vinka Gorenaka.

Mediaspeed

Dvainšestdesetletni Boris Klinar je na predobravnavnem naroku priznal krivdo za očitana kazniva dejanja. Ljubljanski okrožni sodniki so mu na podlagi dogovora s tožilstvom izrekli pogojno obsodbo – tri mesece zapora, vendar mu za zapahe ne bo treba, če v enoletni preizkusni dobi ne bo storil novega kaznivega dejanja.

Mediaspeed

Klinar je pod psevdonimom Fidel začel po spletni strani Politikis.si pisariti konec leta 2011 in v januarju 2012. Gorenaka je med drugim označil za debila, cepca in bedaka, ki ga je treba vreči v Barbarin rov oz. ga pregnati iz slovenske politike. Še več pripomb je imel Fidel na lik in delo Janeza Janše. Med drugim ga je okronal za kriminalca, debila, nacifašista, diktatorja, vojnega dobičkarja, oportunista in narcisoidnega cinika, ki hlepi po "ablasti".

Predsednika SDS bi Fidel postavil kar pred strelski vod. Janša in Gorenak sta zoper neznanega komentatorja vložila kazensko ovadbo zaradi razžalitve, tožilstvo pa je prevzelo pregon in s pomočjo policije ugotovilo identiteto pisca.

Sled je pripeljala do Klinarja, ki ima po njegovih lastnih besedah stalno prebivališče v mariborskem zavetišču za brezdomce, hladne zimske dni pa si je krajšal z obiskovanjem mestne knjižnice, kjer je spremljal dogajanje na političnem parketu in ga komentiral.