Črna kronika

Lastni hčeri prerezala vrat

29. 11. 2013, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Bogat indijski zakonski par čaka smrtna kazen. Rajesh in Nupur sta okrutno umorila svojo 14-letno hčer in 45-letnega služabnika. Primer je pretresel svet. Zakonca Rajesh in Nupur Talwar so obsodili na sodišču v Ghaziabadu, grozi pa jima smrtna kazen.

Truplo 14-letne Aarushi Talwar je policija našla v družinski hiši v Noidi. Dekle je imelo prerezan vrat. Dan po strašnem odkritju pa so policisti našli še truplo družinskega služabnika Hemraja. Kot so ugotovili tekom preiskave, je oče Nupur, sicer stomatolog, svojo hčer in služabnika zasačil v kočljivem položaju.

Ker naj bi imel 45-letnik spolne odnose z mladoletnico, naj bi oče moril, da bi rešil družinsko čast. Oba obsojena starša sta med poslušanjem sodbe jokala, njun odvetnik pa je opozarjal na številne napake, ki naj bi se zgodile tekom preiskave.

 

Policija je namreč najprej mislila, da je dekle umoril služabnik, zato se je odpravila v Nepal, kamor naj bi se po njihovem mnenju skril. Ves ta čas je služabnikovo truplo ležalo na terasi pod Aarushino sobo.

 

Šele nato so osumili družino, še posebej očeta, saj je bil rez na dekletovem truplu izjemno kirurško natančen, oče Nupur pa je stomatolog. Kakorkoli-policisti so sprva preiskovali več teorij, na koncu pa je pravlada ta, da sta par umorila starša, saj naj bi šlo za umor iz časti.