Slovenija

Janša 'umrl', v težavah tudi Rupar

Simon Rosc
18. 11. 2013, 06.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Naši politiki so kar precej aktivni na spletnih družbenih omrežjih, a tako kot ostali niso imuni na takšne ali drugačne probleme, ki se na teh omrežjih hitro pojavijo. Pretekli vikend je naše politike tako zaznamoval facebook.

Facebook

Na njem so namreč sami objavili marsikaj, ali pa so to namesto njih storili drugi. Najbolj je zagotovo presenetila potegavščina o smrti Janeza Janše. Naslov novice je bil Umrl Janez Janša. Seveda je šlo za potegavščino. Ob kliku na novico se je pojavilo okno, ki je od uporabnika zahtevalo 'všečkanje'.

Takšni neresnični članki se sicer pogostov pojavljajo na facebooku, upamo pa, da niste nasedli, saj klikanje na takšne povezave in 'všečkanje' sumljivih strani ponavadi prinese več škode kot koristi. V kolikor ste kliknili na povezavo, se je le-ta začela širiti po vašem facebook profilu in povezavo ste nehote delili s svojimi prijatelji. 

Janez Janša je seveda še kako živ. Lažne novice o smrti pogostih oseb so na spletu sicer kar precej pogoste. Pred meseci je podobna novica 'pokopala' Oliverja Dragojevića, pred leti pa so se nepridipravi na podoben način lotili tudi Bon Jovija. Težave s facebookom je imel pretekli vikend tudi Pavel Rupar, ki se je nato dodobra razjezil.

Na facebooku pa se je o svojem vikendu razpisala tudi premierka Alenka Bratušek. Vsaj ona s tem družbenim omrežjem ni imela težav.

Kaj je med vikendom počela Bratuškova in kaj je tako razjezilo Pavla Ruparja pa si preberite v današnji številki časopisa Svet24!