Slovenija

Pravljična vas v Mohorkovi grabi

Gabrijel Toplak
2. 11. 2013, 12.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V Krčevini pri Vurbergu, nekje na pol poti med Mariborom in Ptujem, se je mogoče spustiti v Mohorkovo grabo in se družiti z junaki iz pravljic.

Na približno enournem sprehodu v pravljičnem gozdu, ki se razteza na okoli dveh hektarjih razgibane površine, lahko srečate čisto pravega vietnamskega prašička, zajčke, račke, koze in druge pernate živali, za najmlajše obiskovalce pa pripravljajo tudi glasbene delavnice in nastope.

Nova sezona v pravljični vasi se odpira 1. marca

„Tovrstna pravljična vas, v kateri oživimo pravljične podobe (Sneguljčica in sedem palčkov, Janko in Metka, Volk in sedem kozličkov, Muca Copatarica, Bedančevo in Kosobrinovo domovanje, Trnuljčica in Rdeča kapica so že na ogled), je naš, družinski izdelek. Na poti po pravljičnem gozdu lahko otroci iščejo živali in se obenem o njih poučujejo ter pojejo pesmice. Letno sezono smo že zaključili, pripravili bomo le še božični koncert z nastopom grajenskega moškega pevskega zbora, ki bo 25. decembra ob 17. uri, vsak dan do konca leta med 15. in 18. uro pa bodo na ogled tudi žive jaslice,“ je povedala Marija Mohorko. Nova sezona v pravljični vasi pa se odpira 1. marca.