Vreme

V vzhodni Sloveniji delno jasno, drugod pretežno oblačno

STA / J. P.
2. 11. 2013, 09.31
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Danes bo v vzhodni Sloveniji delno jasno. Drugod bo pretežno oblačno, v zahodni ter ponekod v osrednji in južni Sloveniji bo občasno deževalo. Pihal bo jugozahodni veter, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Najvišje dnevne temperature bodo od 12 do 18 stopinj Celzija. Jutri bo večinoma oblačno, dež se bo na zahodu okrepil in popoldne ter zvečer zajel večji del države, ponekod lahko tudi zagrmi. Meja sneženja bo čez dan na okoli 2000 metrih nad morjem. Pihal bo okrepljen jugozahodnik. Zvečer bo zapihal severni veter, meja sneženja se bo v severni Sloveniji prehodno spustila do okrog 1000 metrov nadmorske višine. V noči na ponedeljek bodo padavine ponehale. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem do 15, najvišje dnevne od 11 do 17, ob morju in na vzhodu do 20 stopinj Celzija.

Napoved za sosednje pokrajine: Danes bo v sosednjih pokrajinah Italije in ob Jadranu precej oblačno, občasno bo deževalo. Drugod bo še razmeroma sončno. Ponekod bo pihal jugozahodnik. V nedeljo bo dež od severozahoda zajel vse sosednje pokrajine. Pihal bo jugozahodni, zvečer pa severni veter.

Vremenska slika: Severno od Alp se proti vzhodu pomika šibka vremenska motnja. Z jugozahodnikom priteka z nam razmeroma topel in vlažen zrak.

Obeti: V ponedeljek bo pretežno oblačno. V zahodni Sloveniji bo občasno deževalo, drugod bo povečini suho. Spet se bo krepil jugozahodnik.
V torek bo oblačno in deževno, največ padavin bo v južnih in jugozahodnih krajih. Snežna meja bo na okoli 1300 metrih nad morjem. Popoldne bodo padavine oslabele in do večera ponehale. Zapihal bo severovzhodnik, na Primorskem burja.

Napoved vpliva vremena na počutje: V soboto se bo vremenska obremenitev krepila. Z vremenom povezane težave bodo vse pogostejše, postopno se bodo krepili tudi nekateri bolezenski znaki. Spanje v noči na nedeljo bo moteno. Priporočena je večja previdnost.