Slovenija

Večina stanovalcev stolpnice v Domžalah že v stanovanjih

Č.K.
30. 10. 2013, 14.36
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V stolpnico v Domžalah, ki jo je v soboto zajel požar, se je včeraj vselilo 140 od 174 stanovalcev, je povedal domžalski župan Toni Dragar in dodal, da v taki nesreči še nikoli ni videl toliko veselih ljudi.

Nastale škode še ne morejo oceniti. Končna vrednost bo znana po opravljenih cenitvah, ki se bodo nadaljevale v naslednjih tednih. Kot je pojasnil Dragar, je stanovalce v stanovanja pospremil upravnik, taborniki pa so jim dostavili vodo v plastenkah. Uradno namreč voda v stolpnici ni pitna. O tem bo več znanega v sredo, do 9. ure, ko naj bi rešili tudi to težavo. Vse drugo po županovih besedah deluje in stanovalci se tega zelo veselijo.

Od 34 ljudi, ki se v svoja stanovanja niso mogli vrniti, so si nekateri našli stanovanja do naslednjega torka, ko bo občina uredila vse za nastanitev devetih družin, 17 pa jih do dodelitve stanovanja ostaja v hotelu. V ponedeljek so si kraj dogodka že ogledali cenilci Zavarovalnice Maribor (ZM), pri kateri je stavba zavarovana, in začeli ocenjevati škodo. Svetovalci zavarovalnice bodo danes na voljo tudi na samem kraju dogodka, kjer se bodo med 9.30 in 13.30 ustavili z Mobilno cenilno pisarno ZM.