Slovenija

Še ena afera na mariborski občini

ČK
17. 9. 2013, 11.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) je prejšnji teden prejela prijavo o domnevnem navzkrižjuz interesov, potem ko je soproga župana Andreja Fištravca Irena Polak Fištravec prejela plačilo za moderiranje na letošnjem Festivalu Lent, ki ga je opravila brez razpisa Narodnega doma Maribor. Župan se je že odzval in na Facebooku napisal, da je vsak komentar odveč.

Mediaspeed
V odzivu je župan Fištravec dejal, da je njegova žena ena izmed pionirk festivala.

Spletni Žurnal je o domnevno spornem poslovnem sodelovanju z mariborsko občino poročal v nedeljo, vendar na Mestni občini Maribor (MOM) podatka o tem, za kolikšno plačilo je šlo, niso izdali. Iz javnih podatkov na Supervizorju pa je razvidno, da je podjetje Pixie, ki je v lasti Fištravčeve žene, julija od Narodnega doma Maribor prejelo 2200 evrov. Na KPK-ju so tudi za STA potrdili, da so pretekli teden dobili prijavo v zvezi s tem in da zadevo preverjajo.

Prijava je za zdaj še v fazi predhodnega preizkusa, v katerem komisija oceni verodostojnost oziroma zadostnost razlogov za uvedbo preiskave. V odzivu je župan Fištravec dejal, da je njegova žena ena izmed pionirk festivala. »Tokrat je bila v prav posebni vlogi, saj se je prvič zgodilo, da je na otvoritvi Festivala Lent na oder povabila moža, torej mene, ki sem bil tokrat prvič v vlogi župana. Je pa očitno njeno delo zmotilo nekoga, ki jo je prijavil na KPK,« je še dodal župan.