Slovenija

Kriminalisti na MOK preiskovali sum zlorabe uradnega položaja

STA / S.R.
27. 8. 2013, 15.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kriminalisti, ki so danes opravili hišne preiskave na sedežu Mestne občine Koper (MOK), so preiskovali sum zlorabe uradnega položaja pri prodaji funkcionalnega zemljišča za hišo predstojnika občinskega urada za okolje in prostor Georgija Bangijeva, je po koncu preiskave potrdil sam Bangijev. Zagotovil je, da je postopek tekel v skladu s predpisi.

Kraji.eu

Kot je v izjavi po zaključku kriminalistične preiskave pojasnil Bangijev, je kazensko ovadbo zoper njega, kot izgleda, podal sosed, in sicer zaradi suma zlorabe uradnega položaja pri prodaji funkcionalnega zemljišča. Isti sosed je po njegovih navedbah v preteklosti sprožil več postopkov, a neuspešno.

Ob tem je Bangijev navedel, da je hišo kot tako kupil na trgu in ni bila last občine. Sam se zaradi svojega položaja na občini zaveda "nevarnosti, da lahko pride do takih misli. Zato smo bili zelo pazljivi pri tem postopku in zagotavljam, da je postopek kot tak tekel v skladu z vsemi predpisi in da ni prišlo do nobene zlorabe položaja".

V postopku so kriminalisti zasegli tudi določeno dokumentacijo, predstojnik urada za okolje in prostor pa je prepričan, da bo v tem primeru, tako kot pri dosedanjih pritožbah njegovega soseda, sum o zlorabi položaja zavržen.

Ker je pri izdaji gradbenega dovoljenja moralo določene dokumente izdati več oseb, je prišlo do zasega dokumentacije iz več uradov, iz istega razloga pa so bili v preiskavi udeleženi tudi drugi, je še pojasnil Bangijev.

S koprske policijske uprave so dopoldne sporočili, da zaradi preiskovanja kaznivega dejanja s področja gospodarske kriminalitete opravljajo hišne preiskave na koprski občini in na naslovu stalnega prebivališča enega od osumljenih, zaposlenega na občini, osumljene pa so štiri osebe.