Slovenija

Kraljica za pol ure obiskala pravnuka

STA / S.R.
24. 7. 2013, 14.37
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Britanska kraljica Elizabeta II. je danes prvič obiskala svojega prvega pravnuka, v ponedeljek rojenega sina vojvode in vojvodinje cambriških.

Reuters
Kraljica je pravnuka obiskala za pol ure.

Obiskala ga je v Kensingtonski palači, saj je mlada družinica v torek zvečer že zapustila bolnišnico. Kraljica se je na obisku zadržala približno pol ure, piše britanski BBC.

William in Kate sta ob odhodu iz bolnišnice St. Mary's, kjer je Kate v ponedeljek rodila, svojega prvorojenca od daleč pokazala fotografom in povedala, da o imenu še razmišljata.

V skladu z britansko zakonodajo imata za to še 40 dni časa, saj je treba vsako rojstvo uradno registrirati v bolnišnici ali pristojnem uradu v roku 42 dni.

Iz Kensigtonske palače, njune londonske rezidence, so nato sporočili, da si bosta sedaj vzela čas zase, da v miru spoznata svojega sina.

Že v torek so sicer mlado družinico v bolnišnici obiskali stari starši novega princa - princ Charles s soprogo Camillo in pa po Kateini strani zakonca Middleton.

Danes se je k njim iz Buckinghamske palače v temno zelenem bentleyu pripeljala še kraljica. Kot so tvitnili na BBC, gre za "zasebno srečanje med kraljico, dvema prihodnjima kraljema in prihodnjo kraljevo soprogo".

Elizabeta II. sicer v petek potuje na svoj tradicionalen poletni oddih v Balmoral na Škotskem.