Slovenija

26-letnik doma gojil konopljo

Gabrijel Toplak
15. 7. 2013, 10.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Policisti Policijske uprave Ormož so na podlagi odredbe preiskovalnega sodnika Okrožnega sodišča na Ptuju opravili hišni preiskavi v stanovanjski hiši v okolici Ormoža in stanovanju v Mariboru.

PU Maribor
26-letnik je imel doma 63 sadik konoplje.

V okolici Ormoža so odkrili prostor, prirejen za vzgojo prepovedane konoplje, v katerem je 26-letni osumljenec, doma sicer iz Maribora, gojil 50 rastlin. Na strehi objekta so našli še dodatnih 13 rastlin prepovedane konoplje. Policisti so mu zasegli vseh 63 rastlin konoplje in pripomočke za vzgajanje teh rastlin (trafo postajo, ventilator, klimatsko napravo, časovna stikala, luči za ustvarjanje umetne svetlobe s halogenskimi žarnicami, PVC-posode z raznimi umetnimi gnojili, plastenke s fitofarmacevtskimi dodatki oziroma tekoče gnojilo, merilce vlage ter ostale pripomočke.

Pri preiskavi stanovanja v Mariboru, v katerem osumljenec živi, pa so policisti našli in zasegli še več paketov že posušenih delcev rastline konoplje, namenjenih za nadaljnjo prodajo, ter kavni mlinček. Miran Šadl iz Policijske uprave Maribor pravi, da bodo policisti osumljenca kazensko ovadili za kaznivo dejanje neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog. Grozi mu kazen od enega do desetih let zapora.