Slovenija

Novopečena mamica zmagala na Melodijah morja in sonca

A.M.
8. 7. 2013, 07.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na triintridesetem poletnem festivalu si je z melodijo Mars & Venera zmago pripela 35-letna novopečena mamica, ki je bila nagrajena še za najboljšo izvedbo.

A.M.

Tinkara Kovač je bila po zmagi vidno ganjena, saj, kot je dejala, zmage, ki jo je vrnila v leto 1997, ko je na istem festivalu zmagala še na Novi sceni MMS, ni pričakovala. Takrat je prejela nagrado za najbolj obetavno izvajalko, ki sta jo napisala Danilo Kocjančič in Drago Mislej – Mef. Glasbena kilometrina, številne uspešnice, odmevni koncerti so ji po šestnajstih letih prinesli še veliko nagrado 'poletnih melodij'. Zmaga je tokrat pevki toliko bolj pri srcu, saj je Tinkara sam svoj založnik, torej tudi sam svoj gospodar.

Triintridesete poletne melodije so nam tokrat postregle s 14 novimi skladbami, spremljevalni program pa je bil – po mnenju mnogih – izjemen, saj je bil posvečen legendarnemu avtorju Danilu Kocjančiču. In ravno po slednjem so letos poimenovali tudi nagrado za najboljšega debitanta, ki jo je prejel vse bolj uveljavljeni Alex Volasko. »Če je to dokaz, da delam dobro in da veliko obetam, bom to počel še naprej. Trudil se vsekakor bom. Zdaj moram dokazati, da je bila to prava nagrada in da se žirija ni zmotila,« je po zmagi povedal Alex. Najboljše besedilo je prispeval Leon Oblak za skladbo Spreminjam se, za aranžma je bil nagrajen Tadej Mihelič (Ci Riuscirai v izvedi Ylenie Zobec), za glasbo pa Aleš Klinar (Vse je ljubezen v izvedbi Alenke Godec)