Svet

Deklica, ki ima noge zaraščene kot morska deklica

S.R.
8. 7. 2013, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Milagros Cerron se je rodila s sindromom morske deklice, zaradi česar je imela spojene noge. A morska deklica se je z medicinsko pomočjo spremenila v mlado damo.

reuters

Milagros Cerron se je rodila z redko obliko bolezni, ki ji pravimo sindrom morske deklice. To pomeni, da imajo takšni otroci ob rojstvu spojene noge, kar je videti kot plavut mitoloških morskih deklic, od koder izhaja tudi ime sindroma.

Danes že devetletna mlada dama, ki zavoljo zdravnikov že lahko poskakuje z vrstniki, je morala prestati kar tri težke operacije v petih letih, s katerimi so ji ločili noge.

Za starše verjetno nočna mora, ki pa se je dobro končala. Tovrstni sindrom je namreč lahko tudi smrten, saj se otroci običajno rodijo tudi brez debelega črevesa in spolnih organov. Ena najbolj znanih ‘morskih deklic’  Shiloh Pepin je kljub posredovanju zdravnikov leta 2009 umrla v desetem letu starosti.

Milagros, ki pomeni čudež, pa je očitno res čudežna deklica, saj bo lahko po vseh prestanih operacijah živela normalno življenje.