Slovenija

Povzročitelj prometne nesreče v Rogaški Slatini je bil pod vplivom alkohola

STA / A.M.
30. 6. 2013, 13.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Voznik osebnega avtomobila, ki je bil udeležen v sobotni prometni nesreči v Rogaški Slatini, v kateri je umrla 61-letna voznica mopeda, je bil pod vplivom alkohola.

Nesreča se je po navedbah Policijske uprave Celje zgodila tako, da je 30-letni voznik osebnega avtomobila v naselju Rogaška Slatina zaradi neprimerne hitrosti zapeljal na robnik ob desnem robu vozišča, kjer je po nekaj metrih vožnje trčil v betonske stopnice pri stanovanjski hiši. Ob trčenju je vozilo odbilo in obrnilo, tako da je padlo nazaj na vozišče ulice in prevrnjeno na strehi drselo v smeri predhodne vožnje.

Pri tem je z zadnjim desnim delom trčilo v 61-letno voznico kolesa z motorjem, ki je pravilno, ob desnem robu vozišča pripeljala nasproti. Ob trčenju jo je odbilo preko hodnika za pešce, kjer je z glavo trčila v zid stanovanjske hiše. Ponesrečena je sicer uporabljala varnostno čelado, a je v nesreči utrpela tako hude poškodbe, da je kljub nudeni nujni medicinski pomoči umrla na kraju prometne nesreče.

Pri 30-letnem vozniku so policisti opravili alkotest, ki je pokazal 1,04 miligrama alkohola na liter izdihanega zraka. Dežurni preiskovalni sodnik iz Celja, ki si je ogledal kraj prometne nesreče, je odredil strokovni pregled z odvzemom krvi in urina za alkoholimetrično analizo. Preiskavo so pri vozniku že opravili, policisti so ga pridržali in mu zasegli vozniško dovoljenje.

V letošnjem letu je na območju Policijske uprave Celje umrlo dvanajst, v enakem obdobju lanskega leta pa devet udeležencev cestnega prometa.