Črna kronika

V domžalskem vrtcu prejeli novo grožnjo: 'Ti si naslednja!'

S.R.
30. 6. 2013, 13.25
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Čeprav je tragedija v vrtcu, ki je v sredo 19. junija šokirala prebivalce Rodice pri Domžalah še zelo boleča in sveža se zdi, da vrtec Ostržek kar ne more mirno zaživeti.

Svet 24
Vrtec Ostržek po tragediji 19. junija. Strasti se očitno še niso pomirile.

Umor v vrtcu je šokiral prebivalce Rodice. 57-letni Andrej Alibabič je namreč tiste usodne srede pred vrtcem ustrelil svojo 38-letno partnerko Danijelo, nato pa sodil še sebi. Vzrok naj bi bilo ljubosumje in težave komaj eno leto poročenega para. A čeprav je tragedije še zelo boleča, pa se v vrtcu Ostržek, kamor je Danijela dostavljala hrano že kuhajo nove težave.

Dva dni po umoru in samomoru, natančneje 21.6. je namreč uslužbenka vrtca v Rodici pri Domžalah prejela SMS sporočilo svojega moža v ločitvenem postopku z vsebino: ''Ti si naslednja.'' Dogodek je prijavila policiji. Za komentar smo prosili tudi policijo, ki je bila o grožnji že obveščena in nam je poslala naslednji odgovor:

PU Ljubljana je bila po tragičnem dogodku v vrtcu pri Domžalah obveščena, da je ena izmed uslužbenk vrtca prejela grožnje kot jih navajate. Policisti so pošiljatelju v popoldanskem času odvzeli prostost in ga zaradi suma, da je storil kaznivo dejanje Nasilja v družini, 21.6.2013 privedli na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku, ki je zanj odredil pripor.

Zaradi spoštovanja določil o varstvu osebnih podatkov vam več informacij, ki se nanašajo na fizične osebe, ne moremo posredovati.

Očitno Andrej in Danijela nista bila edina v vrtcu, ki sta imela težave. A glede na to, da je o novi grožnji policija že obveščena, smo lahko vsaj optimistični, da do nove tragedije ne bo prišlo.