Slovenija

Britanski princ in princesa se danes poslavljata

STA / S.R.
28. 6. 2013, 09.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Britanski princ Edward bo s soprogo Sophie danes zaključil tridnevni obisk v Sloveniji.

Mediaspeed
Andrew Page, veleposlanik Velike Britanije v Sloveniji, Sophie, grofica Wessexa, Edward, grof Wessexa.

V ločenem programu bo grof Wesseški nastopil kot častni govorec na poslovnem zajtrku in podelil zlata priznanja udeležencem Mednarodnega priznanja za mlade, grofica Wesseška pa bo med drugim obiskala Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Soča.

Poslovni zajtrk, ki ga organizira britansko-slovenska gospodarska zbornica v sodelovanju z britanskim veleposlaništvom, predstavlja začetek razprave o enem od področij, ki ga bo obravnaval letošnji Strateški forum Bled mladih - Poslovanje: Nova orodja, nova pravila.

Razprava se bo osredotočila na trenutno situacijo in reševanje glavnih izzivov, s katerimi se srečujejo mladi podjetniki. Poslovnega zajtrka se bodo udeležili mladi poslovneži, člani različnih organizacij, kot so Ypsilon, CEED, MEPI in Strateški forum Bled mladih ter Young Creative Entepreneur.

Grof Wesseški bo program nadaljeval na Brdu pri Kranju, kjer bo skupaj s predsednikom republike Borutom Pahorjem podelil zlata priznanja udeležencem Mednarodnega priznanja za mlade (MEPI), programa za spodbujanje dosežkov mladih.

Edward je namreč predsednik sveta organizacije Duke of Edinburgh's Award, ki jo v Sloveniji poznamo pod imenom MEPI. Njen ustanovitelj je mož kraljice Elizabete II., princ Philip.

Grofica bo medtem obiskala Univerzitetni rehabilitacijski inštitut Soča in si tam ogledala košarkaško tekmo na vozičkih. Kasneje bo obiskala tudi Center za izobraževanje, rehabilitacijo in usposabljanje - CIRIUS Kamnik, kjer si bo ogledala predstavitev terapevtskega jahanja in skupaj z varovanci centra še nastop klasične šole jahanja, ki poteka v sodelovanju s kobilarno Lipica.

Grof in grofica sta se v okviru obiska že srečala tako s predsednikom republike Borutom Pahorjem kot premierko Alenko Bratušek in se udeležila vrste dogodkov v okviru tridnevnega projekta Great British Days, ki jih pripravlja britansko veleposlaništvo v Ljubljani.