Črna kronika

V streljanju v Ljubljani jo je skupil naključni

Robert Marin
28. 6. 2013, 06.50
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na TopniškiI ulici v Ljubljani je v noči na četrtek odjeknil strel. Ena oseba, ki naj bi se na kraju znašla po naključju, je zaradi poškodbe poiskala zdravstveno pomoč.

Svet24

Policisti so dopoldan zavarovali območje parkirišča in začeli preiskavo. Kot je pojasnil tiskovni predstavnik PU Ljubljana Vinko Stojnšek, so policisti iskali sledove, ki bi potrdili prva zbrana obvestila, in sicer znake kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti in povzročitev lahke telesne poškodbe.

Okoliščine dogodka še niso povsem razjasnjene, več bo znano v prihodnjih dneh, po prvih informacijah pa naj bi se poškodovani v kritičnem času na Topniški znašel po naključju. Policija je bila o dogodku obveščena s strani zdravstvenega osebja, h kateremu se je zatekel poškodovani.

Policisti preverjajo sume kaznivega dejanja povzročitev splošne nevarnosti in povzročitev lahke telesne poškodbe.

 

Včeraj do poldneva se je življenje na Topniški vrnilo v ustaljene tirnice. Pred blokom nad parkiriščem, kjer je krogla oplazila mimoidočega, smo zmotili trojico srednjih let, ki je v muhastem vremenu lovila šibke sončne žarke.

 

O streljanju niso vedeli kaj dosti povedati, zgolj to, da je bilo dopoldne pred blokom živahno. Kot še pravijo, gre za varno sosesko, 'bolj kot Murgle', se je pošalil najmajši. Razen tatvin koles trojica večjih incidentov ne pomni.