Slovenija

Oškodovanje SCT-jevih upnikov?

P.R.
13. 6. 2013, 07.15
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Prihodnji torek, 18. junija, je na sedežu stečajnega upravitelja Matjaža Polenčiča napovedana javna dražba štirinajstih stanovanj SCT-jevega stanovanjskega inženiringa v stečaju.

Svet24
V torek bo na dražbi naprodaj 14 stanovanj iz 'Skakalnice'.

Gre za stanovanja v objektu na Železni cesti, ki se ga je zaradi nenavadne oblike oprijel vzdevek 'Skakalnica'. Izklicne cene stanovanj so postavljene približno na polovico cen, po katerih jih je SCT, d. d., prodajal pred stečajem.

Najvišja cena za kvadratni meter stanovanja, shrambe in parkirnega mesta v 'Skakalnici' je takrat dosegala celo 4.900 evrov za kvadratni meter.

Stečajni upravitelj je ponudbo za javno dražbo objavil le na spletni strani Ajpesa. Zakaj je ni objavil v katerem od nepremičninskih tiskanih in elektronskih medijev, ni znano.

Če bi za dražbo izvedelo več zainteresiranih, bi lahko na dražbi višali cene in s tem stečajnim upnikom omogočili večje možnosti za poplačilo njihovih terjatev. S tem bi se povečala tudi možnost za vsaj delno poplačilo terjatev nekdanjih zaposlenih v SCT-jevem Stanovanjskem inženiringu. Vendar se stečajni upravitelj Polenčič na naša vprašanja o dražbi ni odzval.

Neuradno smo izvedeli, da se je nanjo vseeno prijavilo solidno število zainteresiranih.