Slovenija

POP TV: odpuščenega šefa odpeljal rešilec!

Petra Rupnik
30. 5. 2013, 21.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Odpuščanja čez noč, ki so se v preteklih dneh dogajala v medijski hiši Pro Plus naj bi se nadaljevala še do petka. Doslej naj bi odpustili med 50 do 60 delavcev. Koliko jih še trepeta za službo?

wikipedia

Tudi včeraj so v medijski hiši POP TV dogajala odpuščanja. Kot smo že poročali, so letele tudi 'višje glave'. Med njimi naj bi odpustili vodjo enega izmed tehničnih oddelkov, G. M., ki naj bi ga za tem z rešilcem odpeljali na urgenco.

Kaj je našo največjo komercialno medijsko hišo pripeljalo do tako skrajnih ukrepov?

Po nekaterih navedbah naj bi bili vzroka pogoltnost in slabi projekti. Med prvo naj bi sodili zaslužki vodilnih, ki naj bi prek svojih podjetij še dodatno izčrpavali Pro Plus. Med drugo pa sodi domnevni polom projekta POP NON STOP. Na plačljivi paket naj bi se v enem letu naročilo le slabih 2000 naročnikov. Zanimivo je, da so se vodilni v podjetju Pro Plus za projekt sploh odločili, saj njihovi lastniki (družba CME) niso bili navdušeni nad idejo projekta.

Če je bila delnica omenjene družbe še pred krizo vredna približno 120 dolarjev (92 eur), je danes padla pod 3,60 dolarja (2,78). 

Za projekt je bil sicer sprva zadolžen nekdanji programski direktor iz hiše, Gorazd Slak, ki pa so ga še pred začetkom projekta odstavili in na njegovo mesto postavili nekdanjega produktnega vodjo družbe Merkur, Blaža Bezga.
Nobena od potez očitno ni bila dobra, saj naj bi se POP NON STOP kmalu izkazal za izjemno neuspešen projekt.

Lastniki Pro Plusa, družba Central European Media Enterprises Ltd., nad situacijo zagotovo niso zadovoljni, saj vse skupaj še bolj potaplja njihov ugled in še huje – vrednosti njihovih delnic.

Če je bila delnica omenjene družbe še pred krizo vredna približno 120 dolarjev (92 eur), je danes padla pod 3,60 dolarja (2,78). Kaj se bo zgodilo z lastniško strukturo podjetja Pro plus in kako se bodo dobički delili v prihodnosti, bo pokazal čas, že zdaj pa je jasno, da so se vodilni nekoliko ušteli.

Temu sledi odpuščanje, ukinjanje mikroportalov (na nekaterih bodo obdržali le minimalno delovno silo) in informativnih oddaj. Tako bodo ukinili informativno oddajo 24 ur ob enih, ki tudi sicer ni bila priljubljena. Z uvedbo oddaje se naj bi namreč njihov delovnik še podaljšal in zaostril, za dodatno delo pa naj ne bi prejeli nobenega dodatnega plačila. Odpuščeni se sedaj bojijo predvsem za svoje odpravnine in se sprašujejo, ali bo Pro Plus zadevo tokrat speljal korektno.

Če že zaradi drugega ne, vsaj zato, ker so jih doslej nekateri (Sonja Javornik, Barbra Drnač ...) na podoben način odpuščeni delavci na sodiščih uspešno iztožili.