Slovenija

MLM potrebuje samo še državno poroštvo

sta/rs
30. 5. 2013, 21.29
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Nadzorni svet Mariborske livarne Maribor je na danes obravnaval tekoče stanje družbe in izpolnjevanje predvidenih ukrepov v okviru načrta prisilne poravnave.

thnkstock

Nadzorniki pod vodstvom Valentina Mendka so se strinjali, da je za uspešno prestrukturiranje družbe potrebno čim hitreje pridobiti ustrezen sklep vlade o državnem poroštvu pri najemu kredita.
Posebna pozornost in razprava je bila na današnji seji namenjena zagotavljanju tekoče likvidnosti družbe, ki sicer že razpolaga s pozitivnimi sklepi treh bank - NKBM, Abanke in Probanke - in soglasjem upniškega odbora o najetju premostitvenega likvidnostnega kredita v višini petih milijonov evrov. Črpanje sredstev je pogojeno s pridobitvijo sklepa vlade o poroštvu oziroma državne pomoči.
Kot so danes poudarili nadzorniki, je za uspešno prestrukturiranje potrebno hitro odločanje vlade, pri tem pa nadzorni svet podpira začrtano prestrukturiranje s ciljem ohranitve zdravega jedra MLM na področju avtomobilskega programa in ohranitve 500 delovnih mest.