Slovenija

Mariborski baletniki na festival v Brazilijo

STA / J.P.
4. 5. 2013, 07.21
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Baletni ansambel SNG Maribor se je s predstavo Edwarda Cluga Radio and Juliet odpravil na gostovanje v Brazilijo.

Damijan Švarc

Tambo na festivalu O Boticario na Danca nastopil v Sao Paulu, Riu de Janeiru in Curitibi. Ob Clugu bodo nastopili Denes Darab, Demetrius King, Matjaž Marin, Tiberiu Marta, Gaj Žmavc ter Olesja Hartmann in Tijuana Križman Hudernik.

Mariborski baletniki bodo v nedeljo, 5. maja, dvakrat nastopili v Sao Paulu v avditoriju Ibirapuera, ki ga je v 50. letih preteklega stoletja zasnoval znameniti arhitekt Oscar Niemeyer. Posebnost avditorija so 18 metrov široka vrata na zadnji strani odra, ki teater spremenijo v open air prizorišče. Prvo predstavo Radio and Juliet bo tako spremljala množica ljubiteljev baleta v istoimenskem parku.

V Riu de Janeiru bodo 7. maja nastopili v gledališču Theatro Municipal, ki velja za eno najlepših zgradb v Riu de Janeiru in enega njegovih sedmih čudes. Dvorana, ki sprejme 2361 gledalcev, je osrednje glasbeno prizorišče v Braziliji in eno najpomembnejših v celotni Južni Ameriki.

Gostovanje v Braziliji bo baletni ansambel sklenil 9. maja v Curitibi, kjer bo nastopil v gledališču Teatro Guaira, ki sprejme 2167 gledalcev.

Festival O Boticario na Danca poteka med 1. in 9. majem hkrati v vseh treh mestih. V programu festivala so predstave nacionalnih in tujih plesnih ansamblov različnih stilov in tehnik.

Predstava Radio and Juliet je doslej ob domačem občinstvu navdušila gledalce v Belgiji, Bosni in Hercegovini, Črni gori, Franciji, na Hrvaškem, v Italiji, Izraelu, Južni Koreji, Kanadi, Kolumbiji, Makedoniji, na Madžarskem, Nizozemskem, Portugalskem, v Rusiji, Singapurju, Srbiji, Ukrajini in Združenih državah Amerike.