Slovenija

Partnerko porezal po vratu

STA / S.R.
24. 4. 2013, 14.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Kranjski kriminalisti so sredi aprila ovadili 38-letnega Kranjčana, ki je osumljen nasilništva in poskusa uboja svoje partnerke.

Dolenjski list

Čeprav se je poskus uboja zgodil že 4. aprila, je oškodovanka kaznivo dejanje prijavila šele nekaj dni kasneje, ko je bil osumljenec ponovno nasilen do nje. Zoper nasilneža je preiskovalna sodnica odredila pripor.

Kot so danes sporočili s Policijske uprave Kranj, je 38-letnik utemeljeno osumljen, da je 4. aprila okoli 7. ure zjutraj v stanovanju v okolici Kranja izvršil kaznivo dejanje poskusa uboja. Med prepirom je namreč svojo partnerko porezal po vratu. Ko je začela močno krvaveti in je omedlela, je ureznino ovil z brisačo in tako zaustavil krvavitev, oškodovanka pa je kasneje sama poiskala zdravniško pomoč.

Nezakonito ravnanje svojega partnerja je policiji naznanila šele nekaj dni kasneje, ko je bil ponovno nasilen do nje. Kriminalisti so 38-letnika izsledili le nekaj ur po prijavi, mu odvzeli prostost in ga pridržali. Nato so ga s kazensko ovadbo privedli k preiskovalni sodnici, ki je zanj odredila pripor.

Gre za moškega, ki je bil že dvakrat obravnavan zaradi najhujših kaznivih dejanj zoper življenje in telo ter za več drugih kaznivih dejanj z elementi nasilja. V preiskavi so policisti tudi ugotovili, da je osumljenec s partnerico že dlje časa grdo ravnal, jo pretepel, ji grozil in omejeval njene osebnostne pravice. Zato so ga ovadili še za kaznivo dejanje nasilja v družini.