Slovenija

V delovnih nesrečah trije huje poškodovani

STA / S.R.
15. 4. 2013, 14.34
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Krški in črnomaljski policisti so bili minuli konec tedna obveščeni o delovnih nesrečah, v katerih so se hudo poškodovali trije moški.

Kot so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto, sta dva poškodbe dobila ob padcu na betonska tla, enemu pa so zaradi poškodb pri delu z vitlom morali delno amputirati štiri prste na rokah ter oskrbeti zlom roke.

Na gradbišču objekta v Kostanjevici na Krki je minuli petek nekaj pred 13. uro 42-letni delavec padel z gradbenega odra z višine okoli treh metrov. Ob padcu na betonska tla se je hudo poškodoval, zato so ga s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center. Na novomeški policijski upravi navajajo, da bodo kriminalisti po zaključenem postopku z ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo, o nesreči pa so že obvestili pristojnega inšpektorja za delo, preiskovalnega sodnika in okrožno državno tožilko.

O še eni delovni nesreči so bili isti dan ob 18.30 obveščeni tudi črnomaljski policisti. Po opravljenem ogledu so ugotovili, da je 55-letnik na podstrešju stanovanjske hiše polagal izolacijo in z višine dveh metrov padel na betonska tla. Ob padcu si je hudo poškodoval glavo, s policijskim helikopterjem pa so tudi njega odpeljali v ljubljanski klinični center. O ugotovitvah bodo policisti s poročilom seznanili pristojno tožilstvo.

Pri delu na delovišču v kraju Celine na območju Policijske postaje Krško pa se je nesreča pri delu zgodila v soboto dopoldan. Po prvih ugotovitvah policistov in kriminalistov si je 57-letni državljan Hrvaške pri delu z vitlom poškodoval prste obeh rok, zaradi česar so mu morali delno amputirati štiri prste in oskrbeti zlom roke. Po zaključenem postopku bodo policisti in kriminalisti seznanili pristojno tožilstvo, o nesreči pa so obvestili pristojnega inšpektorja za delo, preiskovalnega sodnika in okrožno državno tožilko, še navajajo na Policijski upravi Novo mesto.