Slovenija

Bratuškova za CNN: Slovenija ne potrebuje pomoči, ampak čas

STA / J.P.
10. 4. 2013, 21.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Predsednica vlade Alenka Bratušek je v pogovoru za CNN poudarila, da je Slovenija zmožna sama rešiti svoje težave ter da bo to tudi storila.

Wikipedia

Po njenih besedah je slovensko gospodarstvo izvozno usmerjeno, javni dolg je nižji od povprečja v EU, že lani pa so bile izvedene nekatere reforme. "Ne potrebujemo pomoči, potrebujemo le čas," je dejala.

"Verjamem, da bomo rešili svoje težave," je povedala Bratuškova in poudarila, da Slovenija absolutno ni Ciper. Med drugim je izpostavila, da je naš bančni sistem manjši od ciprskega.

Glede načrtov vlade za reformo slovenskega gospodarstva je povedala, da bo Slovenija nadaljevala s konsolidacijo javnih financ, s privatizacijo in s projektom t. i. slabe banke. "To je naš načrt in vem, da je trenutno najbolj pomembna stvar v Sloveniji bančni sistem," je dodala.

Komentirala je tudi resnost trenutne situacije v Sloveniji in povedala, da se zaveda, da ima Slovenija nekaj težav. "Slovenija ni izoliran otok, Slovenija je sredi Evrope," je pojasnila. Ob tem pa je poudarila, da je slovenski javni dolg nižji od povprečja EU ter dodala, da je nižja tudi stopnja brezposelnosti.