Slovenija

EuroBasket 2013 išče 1000 prostovoljcev

STA / P.R.
20. 2. 2013, 14.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Plačila za delo ne bo, bodo pa prostovoljci prejeli oblačila, obutev in hrano v času dela. Vsi bodo tudi nezgodno zavarovani.

Ljubitelje košarke k prijavi vabi ambasador prostovoljcev, eden najboljših slovenskih košarkarjev vseh časov, Marko Milič, ki prostovoljstvo izpostavlja kot zelo odgovorno delo, saj vsak prostovoljec z delom  predstavlja svojo državo tujcem.

Prostovoljci bodo pomagali v tekmovalnem delu, pri informacijski tehnologiji, delu z mediji, akreditacijah, info točkah, prevozu, usmerjanju občinstva, pri pomoči sodelujočim reprezentancam, promociji, VIP, brisanju parketa, podpori organizaciji ali v navijaških conah.

V prvem delu EP, ki bo potekal v Ljubljani, Celju, Kopru in na Jesenicah, bodo v vsakem kraju potrebovali približno 150 prostovoljcev, na zaključku v Stožicah pa še dodatnih štiristo.

Prijavijo se lahko prostovoljci, starejši od 18 let. Mlajši pa se lahko prijavijo le v skupini in s spremstvom odgovorne polnoletne osebe prek košarkarskih klubov. Vlogo je možno oddati od danes do  20. aprila, prijavnica pa se nahaja na spletni strani www.eurobasket2013.org.