Slovenija

Državljana Kosova ropala avtocestna počivališča in bencinske servise

STA / S.R.
18. 2. 2013, 14.26
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na območju PU Koper so zaradi povečanja števila tatvin, drznih tatvin in ropov na avtocestnih postajališčih in na bencinskih servisih v zadnjih mesecih poostrili nadzore in povečali prisotnost policistov in kriminalistov na avtocestah.

V soboto zvečer so policisti pri Povirju pri dveh državljanih Kosova odkrili pripomočke za vlamljanje.Sežanski policisti so v soboto nekaj pred polnočjo skupaj s kriminalisti na počivališču Povir-jug imeli v postopku 52-letnega in 44-letnega državljana Kosova, ki sta se prevažala z osebnim avtomobilom znamke opel vectra starejšega tipa in madžarskih registrskih tablic. Po identificiranju oseb in pregledu vozila so možje postave odkrili, da imata moška več pripomočkov za vlamljanje, kot so vlomilski ključi za vozila, in nož za prediranje pnevmatik.

Obema so odvzeli prostost in ju zaslišali. Sledi kazenska ovadba zaradi storitve kaznivega dejanja izdelovanja in pridobivanja orožja in pripomočkov, namenjenih za kaznivo dejanje, so danes sporočili s koprske policijske uprave.