Slovenija

Jaka Hvala kralj Klingenthala

STA
13. 2. 2013, 17.17
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Jaka Hvala se danes na tekmi v Nemčiji ni ustrašil nikogar. Niti skoraj nepremagljivega Schlierenzauerja!

Slovenski skakalec Jaka Hvala je vodil že po prvem skoku in zdržal pritisk, ter dosegel svojo prvo zmago v svetovnem pokalu. Na drugem mestu je bil Japonec Taku Takeuchi, tretji pa je bil kar malce razočarani Schlierenzauer.

V finalu je odlično nastopil tudi Jurij Tepeš (229,8 točke), ki je z 29. mesta po polovici tekme na koncu napredoval na 15., Matjaž Pungertar (228,9) je s 16. dosegel uspeh kariere, Robert Kranjec, ki je skočil v zelo slabih razmerah (226,5) pa je bil 19.

Klingenthal je bil druga postojanka nemške ekipne turneje. Na prvi v Willingenu so Slovenci v postavi Prevc, Hvala, Tepeš in Kranjec prepričljivo zmagali na ekipni tekmi, medtem ko je posamična odpadla zaradi težav z vetrom. Karavana svetovnega pokala se bo zdaj preselila v Oberstdorf, kjer bodo za konec mini turneje na sporedu še smučarski poleti.

Kvalifikacije bodo že v petek, obe tekmi tako v soboto kot nedeljo pa se bosta s prvima serijama začeli ob 17. uri. Slovenska vrsta je na dobri poti, da na koncu osvoji prvo mesto na nemški ekipni turneji, ki prinaša tudi denarno nagrado v višini 100.000 evrov.