Slovenija

Na Taborski v Mariboru se je zrušilo pol starejše hiše

STA / S.R.
13. 2. 2013, 12.28
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na Taborski ulici v Mariboru se je zjutraj porušilo pol starejše hiše. Poslopje je bilo že več let prazno, kljub temu so reševalci z reševalnimi psi preverili, če se slučajno kdo nahaja pod ruševinami.

Izkazalo se je, da ni bilo nikogar. Ob zrušenju stavbe je bil tako poškodovan le avtomobil, ki je bil parkiran v bližini. Vodja intervencije Milan Šega je pojasnil, da se je del hiše zrušil na cesto okoli 8.30, gasilci pa so bili o dogodku obveščeni slabo uro kasneje. "Ker ni nobenega očividca, ki bi potrdil, da pod ruševinami ni nobenega človeka, smo poklicali na pomoč pse, ki so območje pregledali. Mi pa bomo zdaj še fizično odstranili ruševine, da se bomo dokončno prepričali o tem," je povedal.

Poveljnik mariborske civilne zaščite Slobodan Stojanović je povedal, da bo nadaljnje korake odredila pristojna inšpekcija. "Mi bomo zagotovili osnovno prepustnost in zavarovanje ceste, ostalo pa je stvar lastnika in inšpekcijskih služb," je dejal. Po njegovih ocenah se je poslopje najverjetneje porušilo zaradi starosti, dodatno pa je k temu morda pripomogel še sneg. Dodal je, da na nevarnost takšnih stavb opozarjajo že več let.

Hiša je bila že več deset let prazna, neuradno pa je slišati, da je pod spomeniškim varstvom.