Slovenija

Peter Prevc ponovno prvak

STA
5. 2. 2013, 16.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Peter Prevc (Triglav) je danes na državnem prvenstvu v smučarskih skokih v Kranju ubranil naslov članskega prvaka.

Prevc (243,6 točke) je zmago slavil pred Jako Hvalo (Ponikve/238,5) na drugem in Matjažem Pungertarjem (Mengeš/230,6) na tretjem mestu. Ekipni naslov so osvojili skakalci kranjskega Triglava.

Najboljši slovenski smučarski skakalec Robert Kranjec (Triglav) je današnjo tekmo pod Šmarjetno goro končal na osmem mestu (226,2 točke), medtem ko je Jurij Tepeš, ki je minuli konec tedna v Harrachovu prvič na posamični tekmi v svetovnem pokalu stopil na oder za zmagovalce, DP izpustil in pred nadaljevanjem svetovnega pokala raje opravil trening v Planici.

Ekipni zmagovalci DP so tudi letos postali skakalci kranjskega Triglava. Zmagala je ekipa v postavi Cene Prevc, Nejc Dežman, Rok Urbanc in Peter Prevc.

Sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih se bo nadaljevala konec tedna; 9. februarja z ekipno tekmo v Willingenu. Tej na istem prizorišču sledi še posamična, v točkovanje ekipne turneje pa nato štejeta še preizkušnja v Klingenthalu 13. februarja in dve tekmi v poletih v Oberstdorfu (16. in 17. februarja).