Slovenija

Zidar- Klemenčičeva ni več Janševa odvetnica

P.R.
5. 2. 2013, 12.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

O razlogih za prekinitev poslovnega sodelovanja Nina Zidar-Klemenčič ne želi govoriti.Najverjetneje pa se je za prekinitev sodelovanja z odvetnico premier Janez Janša odločil zaradiobremenjujočega poročila protikorupcijske komisije, ki jo vodi odvetničin mož Goran Klemenčič.

Odvetnica Nina Zidar Klemenčič je za Dnevnik potrdila, da ni več pooblaščenka Janeza Janše. Prekinitev sodelovanja naj bi se neuradno zgodila minule dni, saj je Zidar-Klemenčičeva še pred dvema tednoma za časnik Finance izjavila, da bi bilo nekorektno, če bi komentirala, ali poročilo
komisije vpliva na poslovni odnos z Janezom Janšo.

Zidar-Klemenčičeva je sicer Janšo med drugim zastopala v tožbi proti nekdanjemu premierju Antonu Ropu, proti pokojnemu psihiatru in članu stranke LDS Slavku Ziherlu in proti nekdanjemu kolumnistu časnika Dnevnik Vladu Miheljaku.

Trenutno Janši ostajata vsaj dve sodni zadevi. Gre za tožbo proti novinarju finske televizije Magnusu Berglundu, saj je višje sodišče zadevo vrnilo v ponovno odločanje, odprt pa je tudi postopek revizije na vrhovnem sodišču glede tožbe podjetja Ninamedia proti Janši.

Po neuradnih informacijah Dnevnika, bo zadevi prevzel Franci Matoz.