Slovenija

Žerjav se z Bratuškovo ne bo pogovarjal

P.R.
4. 2. 2013, 14.54
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Prvak stranke SLS Radovan Žerjav ni navdušen nad vabilom začasne vodje PS Alenke Bratušek na pogovore za oblikovanje projektne vlade. SLS sicer odgovora na vstop v projektno vlado še nima.

Žerjav se pogovorov z Bratuškovo ne bo udeležil. Kot je dejal, se njegova “zgodba počasi izteka”. SLS se namreč sooča z iskanjem novega predsednika. Žerjav z marcem odhaja z vrha stranke , na popoldanskem kolegiju vodstva stranke pa naj bi med drugim razpravljali o kandidacijskem postopku marčevskega kongresa.

Za presenečenje je minuli petek poskrbel predsednik panevropskega gibanja Laris Gaiser, ki je najavil kandidaturo za prvaka stranke. Se pa medtem minister za kmetijstvo in okolje ter podpredsednik SLS Franc Bogovič glede kandidature še ni odločil.

Začasna vodja PS Alenka Bratušek je povedala, da sta se z Žerjavom v petek pogovarjala po telefonu. Povedal ji je, da ne ve, če je on pravi, da se z njo pogovarja. Bratuškova pa mu pojasnila, da ni časa za čakanje.

Bratuškova ne želi napovedovati tega, ali lahko odločitev o projektni vladi pade še ta teden. Spomnila je tudi, da do predčasnih volitev lahko pridejo na dva načina. Ali premier Janez Janša odstopi, kar po mnenju Bratuškove “očitno ni alternativa”, ali pa se uspejo dogovoriti za projektno vlado in hkrati določijo termin predčasnih volitev.