Slovenija

Azerbajdžan za Janšo dežela priložnosti

STA / A.M.
15. 1. 2013, 17.09
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Premier Janez Janša je danes ob začetku uradnega obiska v Azerbajdžanu v nagovoru slovenskim gospodarstvenikom, ki ga spremljajo, to deželo ob Kaspijskem morju predstavil kot deželo priložnosti.

Janez Janša je predstavnike okoli 50 slovenskih podjetij in organizacij, ki so prišli z njim v Baku, pohvalil, da vidijo Azerbajdžan kot deželo priložnosti. Dejal je sicer, da "rezultati najbrž ne bodo prišli takoj, a da se splača potruditi".

"Kljub temu je treba ugotoviti, da čeprav je bilo v zadnjih šestih letih že kar nekaj stikov na najvišji politični ravni, da so že bile štiri podobne gospodarske konference, blagovna menjava med državama ne dokazuje, da se Slovenija v celoti zaveda te priložnosti, ki jo ponuja ta država," je dejal premier in okrcal predvsem birokratske ovire na obeh straneh. Hkrati pa je napovedal izboljšanje na tej ravni v naslednjih mesecih.

Domačih razmer in politične krize v Sloveniji Janez Janša v nagovoru ni omenjal. Na koncu pa tudi ni želel odgovarjati na vprašanja medijev.