Slovenija

Prva faza obnove starega celjskega mestnega jedra predvidoma končana maja

STA
13. 1. 2013, 08.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Prva faza obnove starega celjskega mestnega jedra, ki se je začela aprila lani, se bo predvidoma končala maja. Obnova Krekovega trga, kjer so se dela najprej začela, je že skoraj končana. Na trgu je že položen nov tlak, na njem bo stala tudi fontana. Tlak je položen tudi v Razlagovi ulici.

Kot je pojasnil celjski župan Bojan Šrot, obnova poteka še v Gubčevi, Stanetovi in Lilekovi ulici. Čeprav je celjska občina s prvotnim izvajalcem del, družbo Ceste mostovi Celje, avgusta lani odpovedala pogodbo o obnovi starega mestnega jedra, saj je bila insolventna, kasneje jo je doletel tudi stečaj, pa obnovitvena dela potekajo po načrtu.

Obnova starega mestnega jedra je sicer vezana na evropska sredstva, saj je celjska občina za projekt v vrednosti 4,4 milijona evrov pridobila 2,5 milijona evrov iz evropskih skladov.

Občina v starem mestnem jedru načrtuje obnovo javnih površin, zamenjavo tlakov, posameznih dreves, obnovo javne razsvetljave in dela urbane opreme ter pripravo priključnih mest in prireditvenega odra, pri čemer se sočasno predvideva zamenjava komunalne, energetske in telekomunikacijske infrastrukture.

Hkrati z obnovo se na celjski občini ukvarjajo tudi s projektom mestnega marketinga, s katerim želijo povečati število prireditev v mestnem jedru. Za ta projekt bo občina letos namenila 50.000 evrov.