Po njihovih pojasnilih se je protestov udeležilo med 30.000 in 40.000 ljudi, kar je "izjemno dobro". "Ljudstvo je spregovorilo," je po dogodku ocenil sindikalist Branimir Štrukelj. "Vlada je bila pozvana, da spremeni smer in politiko ali pa odide," je dodal.

Prvi mož Konfederacije sindikatov javnega sektorja Slovenije Branimir Štrukelj je v oceni današnjih demonstracij poudaril, da so ljudje očitno premagali strah, ki je zadnje mesece vladal v tej državi.

"Ljudje si niso upali podpisovati peticij. Bali so se, kje se bodo znašli na kakšnem seznamu, če jih bo kdo videl. Ta strah je premagan," je izpostavil.

Kot je dejal, je ljudstvo spregovorilo; to, kar je reklo, pa je kritično do vlade. Vlado so po njegovih besedah pozvali, da spremeni smer in politiko ali pa odide. "To je zdaj po vsem jasno. Na tak način ni več mogoče nadaljevati. To je slepa ulica, ki vodi zgolj v poglabljanje krize," je povedal. "Jaz upam, da so gospodje na Gregorčičevi to razumeli," je sklenil.

Demonstracije je kot na splošno uspešne za STA ocenil tudi predsednik Konfederacije novih sindikatov Slovenije (KNSS) Neodvisnost Drago Lombar.

Demonstracije, ki so potekale v okviru vseevropskih demonstracij, so pripravili Zveza svobodnih sindikatov Slovenije, KSJS, KNSS Neodvisnost, Študentska organizacija Slovenije in Zveza društev upokojencev Slovenije. Njihov namen je bil izraziti nasprotovanje načinu reševanja krize v Sloveniji. Ekstremno varčevanje po mnenju organizatorjev namreč ne bo zagnalo gospodarstva, temveč bo krizo še poglobilo.