Svet

Hamas Izraelu obljublja maščevanje

STA / S.R.
17. 11. 2012, 12.20
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Hamas je napovedal maščevanje Izraelu, ki že četrti dan izvaja zračne napade na palestinska ozemlja.

"Izrael bo za svoje zločine moral plačati visoko ceno. Obljubljamo maščevanje za smrt in strah, ki ju okupator vnaša med naše ljudi," je v sporočilu, ki je danes zaokrožilo v javnosti, zapisal tiskovni predstavnik Hamasa Sami Abu Suhri.

Izrael je po nekaterih navedbah od srede napadel več kot 800 ciljev na območju Gaze, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Palestinci naj bi v istem času v smeri Izraela izstrelili okoli 600 raket in granat. Ubitih je bilo 39 Palestincev in trije Izraelci.

Na območje Gaze je sicer danes pripotovala tunizijska delegacija, ki jo vodi zunanji minister Rafik Abdesalem. Delegacija je mejo prečkala na mejnem prehodu Rafa na meji z Egiptom, v načrtu pa ima med drugim srečanje s palestinskim premierom Ismailom Hanijo.

Gre za drugi obisk arabskih diplomatov na območju Gaze v zadnjih dveh dneh. V petek se je na območju tri ure zadrževlk egiptovski premier Hišam Kandil, ki je ob obisku dejal, da bo Egipt okrepil prizadevanja za premirje in končanje izraelske agresije na to palestinsko območje.