Za prestop slovensko-hrvaške meje je daljša čakalna doba na mejnih prehodih Sečovlje, Dragonja, Starod, Jelšane in Gruškovje.

Najdlje morajo vozniki osebnih avtomobilov trenutno čakati pred mejnim prehodom Gruškovje, in sicer je čakalna doba tako za vstop kot tudi za izstop iz naše države 60 minut. Gost promet z zastoji je tako po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste že na cesti od Stanošine do mejnega prehoda Gruškovje.

Eno uro je treba za vstop v Slovenijo čakati tudi na mejnem prehodu Dragonja. Turisti, ki se s hrvaške obale vračajo prek mejnih prehodov Starod in Sečovlje, morajo za prestop meje čakati pol ure, tisti, ki se odločijo za mejni prehod Jelšane, pa pol manj.

Prav tako se na mejnem prehodu Jelšane 15 minut čaka za izstop iz Slovenije. Na mejnih prehodih Starod, Sečovlje in Dragonja pa so čakalne dobe pri izstopu 30 do 40 minut.

Kolona vozil pred predorom Karavanke v smeri proti Avstriji je trenutno dolga dva kilometra. Voznikom, ki so namenjeni proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Jesenice vzhod.