PROMET

Na Karavankah kolona dolga 14 km

K.A./STA
20. 8. 2016, 17.06
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Na gorenjski avtocesti med priključkom Lesce in predorom Karavanke proti Avstriji tudi danes prihaja do zastojev, saj Avstrijci zaradi nadzora prometa predor občasno zapirajo. Kolona je dolga 14 kilometrov.

Dars
Pred predorom Karavanke so tudi danes prometni zastoji (fotografija je arhivska).

Voznikom, namenjenim proti Kranjski Gori, priporočajo izvoz Lesce, proti Avstriji pa prelaze Ljubelj, Korensko Sedlo in Rateče. V Avstriji je kolona pred predorom Karavanke za vstop v Slovenijo dolga osem kilometrov.

Na primorski avtocesti je med počivališčem Lom in Uncem zaradi prometne nesreče oviran promet v smeri Kopra, vozila so že na odstavnem pasu. Gneča in zastoji so tudi na primorski hitri cesti med priključkoma Bertoki in Koper - center, na priključku Slavček v smeri Izole (kolona je dolga do tri kilometre) ter na cestah Koper-Šmarje-Dragonja, Šmarje-Koper in Izola-Portorož.

Na mejnih prehodih so čakalne vrste. Na mejnem prehodu Gruškovje je treba za izstop iz države čakati 20 minut, v Sečovljah eno uro, na Dragonji eno uro in pol, na Starodu in v Sočergi po 20 minut ter na Jelšanah 15 minut. V Gruškovju je treba za vstop v državo čakati uro in 20 minut, v Sečovljah, na Dragonji in v Starodu po eno uro, v Sočergi pa 30 minut.