PROMET

42-kilometrska kolona vozil, na Dragonji se čaka do dve uri

K.A./STA
16. 7. 2016, 18.11
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Promet na cestah v smeri jadranske obale je bil ves dan zgoščen, kolone vozil so se iz ure v uro podaljševale. Na avstrijski strani predora Karavanke je že 12-kilometrski zastoj, zato ga občasno zapirajo.

Reuters
Izročitev je potekala na mejnem prehodu Dragonja.

Pot od Šentilja do mejnega prehoda Gruškovje se lahko podaljša tudi za več kot dve uri. Še huje je na Hrvaškem. Na Hrvaškem do največjih zastojev prihaja na odseku sv. Rok - Posedarje na avtocesti med Zagrebom in Splitom. Ta avtocestni odsek so v petek zaradi močne burje zaprli za ves promet, danes dopoldne pa so nanj dovolili osebnim avtomobilom.

Ostala vozila morajo pot nadaljevati po državnih cestah preko Gračaca in Obrovca. Od izvoza Perušić se trenutno proti jugu vije 42-kilometrska kolona vozil, kažejo podatki hrvaškega avtokluba. Popoldne je bila kolona dolga tudi rekordnih 50 kilometrov, je poročala hrvaška tiskovna agencija Hina.

Odsvetujejo potovanje
V hrvaškem avtoklubu voznikom že od zgodnjih jutranjih ur svetujejo, naj, če je le mogoče, odložijo potovanje proti morju in v obratni smeri. Tiste, ki so že krenili na pot, pa opozarjajo na dolgotrajno pot in številne težave v prometu, ki jih povzročajo neugodne vremenske razmere ter izredno gost promet.

Vremenoslovci močno burjo napovedujejo še danes ves dan. Zaradi burje tudi danes ostajata zaprta most na otok Pag in državna cesta Maslenica-Zaton Obrovački.

Kolona dolga pet kilometrov

V Sloveniji Prometno-informacijski center o daljših zastojih poroča s podravske avtoceste med priključkom Zlatoličje in razcepom Draženci, kjer je kolona vozil dolga približno pet kilometrov, ter naprej po glavni cesti mimo Podlehnika proti mejnemu prehodu Gruškovje, kjer je treba na izstop iz države čakati približno eno uro. Pot od Šentilja do mejnega prehoda Gruškovje se lahko podaljša tudi za več kot dve uri.

Zgoščen promet je tudi na cestah Koper - Šmarje - Dragonja ter Lucija - Sečovlje. Na mejnem prehodu Dragonja morajo osebna vozila na izstop iz Slovenije čakati dve uri, na mejnem prehodu Sečovlje eno uro, na mejnem prehodu Sočerga 15 minut, na mejnem prehodu Zavrč pa 30 minut.

Pred predorom Karavanke je v smeri proti Avstriji kolona vozil dolga dva kilometra, na avstrijski strani v smeri proti Sloveniji pa kar 12 kilometrov. Predor občasno zapirajo.