PROMET

Na Dragonji čakalna doba uro in pol

K.A./STA
16. 7. 2016, 16.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na podravski avtocesti med priključkom Zlatoličje in razcepom Draženci približno šest kilometrov dolg zastoj, ki se nadaljuje po po glavni cesti mimo Podlehnika proti mejnemu prehodu Gruškovje.

promet.si
Gneča na primorski avtocesti v bližini počivališča Lom.

Čakalna doba pri izstopu iz države je na mejnem prehodu Gruškovje 45 minut. Pot od Šentilja do mejnega prehoda Gruškovje se lahko podaljša tudi za dve uri.

Pred predorom Karavanke proti Avstriji je zastoj dolg tri kilometre, proti Sloveniji pa 12 kilometrov, predor občasno zapirajo.

Na cesti Koper - Šmarje - Dragonja je daljši zastoj.

Na cestah Šmarje - Koper ter Lucija - Sečovlje je promet gost in z zastoji.

Na mejnem prehodu Dragonja je čakalna doba za osebna vozila pri izstopu iz države uro in pol, nastal je zastoj v smeri od Kopra do mejnega prehoda Dragonja.

Na mejnem prehodu Sečovlje je čakalna doba pri izstopu iz države in vstopu v državo za osebna vozila pol ure.

Na mejnem prehodu Sočerga je pri izstopu iz države čakalna doba za osebna vozila četrt ure.

Na regionalni cesti Ptuj - Lenart je pri naselju Placar polovična zapora zaradi prometne nesreče. Promet poteka izmenično enosmerno.

Na Hrvaškem burja povzroča težave

Na avtocesti Zagreb - Split je med predorom Sveti Rok in Posedarjem promet odprt samo za osebna vozila. Nastalo je približno 50 kilometrov zastoja v smeri Splita. Več o stanju na njihovih cestah na spletni strani hak.hr ali na številki 00385 1464 0800. Zastoji so na cestah s Hrvaške proti mejnima prehodoma Sečovlje in Dragonja.

Predor sv. Rok

V času turistične sezone bo ob sobotah med 8. in 13. uro ter ob nedeljah in praznikih med 8. in 22. uro veljala omejitev prometa tovornih vozil. Na primorskih cestah bo omejitev prometa tovornih vozil veljala ob sobotah med 6. in 16. uro ter ob nedeljah in praznikih med 8. in 22. uro.

Previdno na severni ljubljanski obvoznici 

Na severni ljubljanski obvoznici potekajo obnovitvena dela. Promet med Tomačevim in Celovško cesto poteka po dveh zoženih pasovih v obe smeri. Zaprta sta priključek Bežigrad ter uvoz Industrijska cona Šiška proti Kosezam. Kasneje bosta izmenično zaprta še priključka Savlje in Celovška. Promet za tovorna vozila nad sedem ton in pol med Štajersko in Primorsko in v nasprotni smeri je preusmerjen na vzhodno in južno ljubljansko obvoznico.

sta
Obnovitvena dela bodo v celoti zaključena predvidoma sredi septembra.

Do nedelje bo na območju Laškega zaradi prireditve promet oviran. V nočnem času bosta zaprti glavna cesta Celje - Laško - Zidani Most ter regionalna cesta Laško - Breze - Šentjur. V nedeljo bosta cesti zaprti tudi v dnevnem času.