Promet

Razmere na cestah se še niso umirile

STA
8. 8. 2015, 19.16
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Razmere na slovenskih cestah se tudi proti večeru še ne umirjajo. Še vedno so 10-kilometrski zastoji pred Karavankami tako proti Sloveniji kot proti Avstriji, večkilometrski zastoji so tudi na primorski avtocesti in na Obali, močno so obremenjeni mejni prehodi s Hrvaško, kjer čakalne dobe ponekod še naprej merijo v urah.

STA

Zaradi 10-kilometrskih zastojev pred predorom Karavanke prometno-informacijski center voznikom proti Kranjski Gori svetuje izvoz Lesce.

O osemkilometrskem zastoju poročajo s primorske avtoceste med Razdrtim in Postojno proti Ljubljani, zastoji nastajajo med Srminom in Koper/centrom proti Izoli ter na cestah Koper - Šmarje - Dragonja, mejni prehod Krvavi Potok - Kozina - mejni prehod Starod, kjer so po podatkih policije 30-kilometrske kolone, in Izola - Portorož - Sečovlje.

Na mejnem prehodu Dragonja je treba za izstop iz države čakati dve uri, za vstop 20 minut, v Sečovljah za izstop in vstop 20 minut, v Starodu za izstop tri ure, v Sočergi za izstop 1,45 ure, za vstop 40 minut, na Jelšanah za izstop 25 minut in vstop 20 minut, na Gruškovju pa za vstop v državo 30 minut.

Voznike na območju črnega Kala in Kastelca je popoldne presenetil tudi močan naliv s točo, zaradi katerega so vozniki ustavljali v predoru Kastelec proti Kopru.

Tudi sicer so z nekaterih območij po Sloveniji poročali o vročinskih nevihtah. Ponekod je prišlo do udarov strel in prekinitve oskrbe z električno energijo, nekaj je bilo tudi požarov v naravi.

Na agenciji za okolje medtem svarijo pred veliko toplotno obremenitvijo, predvsem na Primorskem in v večjih mestih. Vročinski val bo predvidoma trajal vsaj do druge polovice prihodnjega tedna.