Promet

Nalet vozil na primorski avtocesti, zastoj je vse daljši

STA/M.J.
8. 8. 2015, 17.04
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.57
Deli članek:

Na primorski avtocesti med Uncem in Postojno je nekaj pred 16. uro prišlo do naleta vozil. Zaradi nesreče sta pri Ravbarkomandi proti Kopru zaprta vozni in prehitevalni pas, promet je preusmerjen skozi počivališče Ravbarkomanda, nastal je trikilometrski zastoj.

promet.si

Na cesti Trojane-Zagorje je pri Logu zaradi prometne nesreče promet urejen izmenično enosmerno.

Promet po slovenskih cestah je sicer še vedno zgoščen, o zastojih poročajo s primorske avtoceste in pred predorom Karavanke. Pred predorom Karavanke je tako proti Sloveniji kot proti Avstriji 10-kilometrski zastoj. Prometno-informacijski center za državne ceste proti Kranjski Gori svetuje izvoz Lesce.

Na primorski avtocesti občasno nastajajo zastoji na avtocesti med Lomom in Ljubljano proti Ljubljani, med Črnim Kalom in Koper/centrom proti Izoli pa občasno zaradi varnosti zapirajo predor Dekani. Zgoščen je tudi promet na cesti Izola-Portorož-Sečovlje.

Čakalne dobe na mejnih prehodih so še vedno dolge. Na mejnem prehodu Dragonja je treba za izstop iz države čakati dve uri, za vstop 45 minut. V Sečovljah je za vstop v državo treba čakati eno uro, na Starodu za izstop dve uri in pol, za vstop 45 minut, na mejnem prehodu Sočerga za izstop 1,15 ure, za vstop 45 minut, na Jelšanah za izstop eno uro in na Gruškovju za vstop v državo pol ure.