Promet

Dve voznji v nasprotno smer po gorenjski avtocesti

M.J.
22. 4. 2014, 17.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.54
Deli članek:

Zjutraj je od Lipc proti Karavankam v nasprotno smer vozil voznik z modrim osebnim avtomobilom, popoldan okoli 15. ure pa se 84-letni Kranjčan, ki je na avtocesto v nasprotno smer zapeljal v Naklem. Nekaj minut po prvem klicu so ga policisti ustavili na avtocesti pri Brezjah, ko je po prehitevalnem pasu se vozil v nasprotno smer.

promet.si

O prvem vozniku policisti se zbirajo obvestila, o ravnanju 84-letnega Kranjcana pa bodo z obdolzilnim predlogom obvestili pristojno okrajno sodišče. Za prekršek se voznik kaznuje z globo najmanj 1200 evrov in 18. kazenskimi točkami. Policisti so krstitelju tudi odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo.

Voznik, ki je obveščen, da mu po avtocesti iz nasprotne smeri prihaja vozilo, naj zato takoj zmanjša hitrost, po potrebi vključi smernike in vozi zelo previdno. Pelje naj po desnem prometnem pasu in naj ne prehiteva. Voznik, ki pelje v nasprotno smer in to ugotovi, pa naj takoj ustavi vozilo (po možnosti izven vozišča in tako, da drugih ne ogroža) in obvesti policijo, ki bo ustrezno zavarovala kraj.

Policisti so o nevarnem početju Kranjčana v nekaj minutah sprejeli 48 klicev drugih voznikov in udeležencev. Vožnjo v nasprotno smer prijavite na interventno številko 113!