Promet

Zaradi nesreče zaprta avtocesta

STA/M.J.
30. 1. 2014, 10.13
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.53
Deli članek:

Zaradi snežnih razmer je trenutno nekaj težav na primorski avtocesti, kjer so pred Vrhniko in postajo Log že začeli izločati tovorna vozila v smeri proti Kopru, sicer pa so trenutno na terenu vsa vozila za pluženje in posipavanje, ki jih ima na voljo Dars. V železniškem prometu večjih zamud ni, avtobusi na poti v Ljubljano zamujajo do 30 minut.

promet.si

Po podatkih Prometno-informacijskega centra za državne ceste je na primorski avtocesti med Vrhniko in Logatcem ter med Uncem in Ravbarkomando zaradi zdrsov tovornih vozil močno oviran promet v smeri proti Kopru, zato tam nastajajo zastoji. Zaradi zdrsa tovornega vozila je na ljubljanski južni obvoznici zaprt uvoz Ljubljana - zahod v smeri Kozarij.

Kot omenjeno, so pred Vrhniko in pred cestninsko postajo Log pristojni že začeli izločati tovorna vozila iz prometa v smeri proti Kopru, prav tako jih izločajo na pomurski avtocesti na prehodih Dolga vas in Pince pri vstopu v Slovenijo z Madžarske.

Kot je povedal vodja tehnične službe na Družbi za avtoceste v RS (Dars) Andrej Sever, so bile vzdrževalne službe minulo noč vseskozi v pripravljenosti in so trenutno vse na terenu. Več snega je na cestah na Gorenjskem in Primorskem, medtem ko na dolenjski in štajerski avtocesti snega za zdaj ni veliko.

Nekaj težav je na štajerski avtocesti povzročila prometna nesreča, zaradi katere je še vedno zaprt predor Jasovnik v smeri proti Ljubljani. Zaradi tega je nastal je zastoj, promet je preusmerjen na regionalno cesto Vransko - Trojane, kjer prav tako nastajajo zastoji.

Zaradi zimskih razmer imajo zamude avtobusi, predvsem iz smeri s Primorske proti Ljubljani. Kot so STA povedali v prometni pisarni Avtobusne postaje Ljubljana, avtobusi pri prihodih zamujajo do pol ure, odhodi pa potekajo po voznem redu.

V železniškem prometu težav zaradi novozapadlega snega ni, zamude nekaterih vlakov so od šest do osem minut, večjih težav pa ni, je dejal Marko Tancar iz službe za odnose z javnostmi pri Slovenskih železnicah.

V letalskem prometu glede na podatke s spletne strani Aerodroma Ljubljana odpovedi letov za zdaj ni.