Na 34. ediciji švicarskega festivala Castellinaria je med dvanajstimi tekmovalnimi filmi glavno nagrado prejel kratki igrani film Sestre slovenske režiserke Katarine Rešek - Kukle. Žirija je v svoji obrazložitvi zapisala: »Zaradi formalne svežine in ekspresivne moči, ki zaznamujeta podajanje zgodbe o neznačilnem sestrstvu v izrazito dialektičnem družbeno-kulturnem kontekstu. Sodobno sestrstvo, ki brezkompromisno premaguje konformizem in tradicionalne sheme ter izraža močno voljo do preživetja v patriarhalni družbi z oblikovanjem novih pravil in zapovedi.« Glavna nagrada, imenovana daniel, znaša 1.500 švicarskih frankov.

Sestre iz naslova – Sina, Mihrije in Jasna – so pravzaprav tri najboljše prijateljice v zgodnjih dvajsetih. Dekleta fantovskega videza, vedno oblečena v ohlapne sive trenirke, z lasmi, spetimi v nizek čop, zatlačen v pulover, trenirajo borilne veščine in se držijo bolj zase. Zaradi svojega življenjskega sloga pridejo pogosto v konflikt z lokalnimi fanti. V enem izmed pretepov jih pred popolnim porazom in ponižanjem reši krhko dekle, ki to v bistvu šele postaja.

V Sestrah v glavnih vlogah nastopajo igralka Mia Skrbinac ter Sarah Al Saleh in Mina Milovanović, ki sta se s filmom srečali prvič.

Film je zmagal že na festivalu v Clermont Ferrandu, najpomembnejšem festivalu kratkega filma, na 24. Festivalu slovenskega filma v Portorožu pa je prejel vesno za kratki film. Režiserka je prav te dni bila izbrana med osmimi režiserkami in režiserji, ki pripravljajo celovečerne prvence, in bodo decembra nastopili na filmskem festivalu Les Arcs v Franciji.