Golf

Devet mesecev po hudi prometni nesreči spet na travnatem igrišču

M.M.
22. 11. 2021, 08.58
Posodobljeno: 22. 11. 2021, 09.03
Deli članek:

Woodsova prihodnost v profesionalnem golfu je bila po prometni nesreči, ki jo je utrpel, negotova, a je na družbenih omrežjih sporočil, da se ne namerava upokojiti.

Reuters
Tiger Woods

Eden najboljših igralcev golfa vseh časov, Američan Tiger Woods, je na družbenih omrežjih objavil posnetek, na katerem trenira na igrišču za golf devet mesecev po hudi prometni nesreči, ki jo je utrpel februarja.

Woodsova prihodnost v profesionalnem golfu je bila po nesreči negotova, a je 45-letni golfist s tem sporočilom nakazal, da se ne namerava upokojiti.

"Dobro napredujem," je Woods zapisal ob posnetku, prvi uradni objavi njegovega okrevanja, ki prikazuje, kako vadi na terenu s kompresijskim povojem na desni nogi, ki se jo je v nesreči hudo poškodoval.

Na pota stare slave

Woods je imel 23. februarja prometno nesrečo na mestu Ranchos Palos Verdes pri Los Angelesu, ko je zaradi neprilagojene hitrosti zletel s ceste in trčil v drevo.

Vozil je med 130 in 140 km/h v kraju, kjer je omejitev 70 km/h, v nesreči pa si je huje poškodoval desno nogo.

Njegov prijatelj, tudi ameriški igralec golfa Justin Thomas, je pred kratkim v podcastu izjavil, da se bo "Woods poskušal vrniti na pot stare slave".

"Vem, da se bo poskušal vrniti. Če mu ne bo uspelo dvigniti igre na dovolj visoko raven, mislim, da ne bo več igral,« je dejal Thomas.