Niso mu mogli pomagati

Mandić se je med otroško predstavo zgrudil in umrl

T.L.
16. 6. 2016, 08.45
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Igral je v številnih filmih, njegova najbolj opazna vloga je bila v filmu Srđana Dragojevića Lepe vasi lepo gorijo (Lepa sela lepo gore).

Youtube
Milorad Mandić

Na gledališkem odru se je v sredo popoldne zaključila življenjska pot igralca Milorada Mandića Mande. Umrl je v starosti 56. let med premiero otroške predstave Peter Pan na odru gledališča Vuk Karadžić.  

»Predstava se je začela normalno in vse je potekalo brez težav prvih 15 minut, potem pa je na sceno v vlogi Kapitana Kljuke prišel manda in v enem trenutku padel po tleh. Mislili, smo, da je vse skupaj del predstave, potem pa so se v dvorani prižgale luči in dojeli smo, da nekaj ni v redu,« je za Blic povedala gospa, ki je bila z otrokom na premieri.

Zmedeni gledalci niso dojeli, kaj se dogaja vse do trenutka, ko je na oder pritekla igralčeva žena. »zavesa se je takoj spustila in prosili so nas, da zapustimo dvorano. V kratkem so prišli tudi reševalci,« so še povedali gledalci. Reševalci so se eno uro trudili, da bi igralca oživeli, vendar brez uspeha.

Milorad Mandić je bil rojen leta 1961 v Beogradu. Vrsto let je bil član beograjskega otroškega gledališča Boško Buha in leta 1989 je posnel več kot 270 epizod za oddajo Pravljice za lahko noč. Igral je v številnih srbskih filmih, njegova najbolj opazna vloga je bila v filmu  Srđana Dragojevića Lepe vasi lepo gorijo (Lepa sela lepo gore).